Abha Art

Expositie bibliotheek Selwerd

24 december 2014, by Khaled, category Exposities

Vanaf 24 november is een expositie van de schilder Khaled Abha in de bibliotheek Selwerd . Khaled Abha komt oorspronkelijk uit Afghanistan, is 34 jaar en op zijn 16de naar Nederland gekomen. Silvia Hefting, co├Ârdinator van het project Klimmen Op Eigen Kracht project van de MJD opende op 24 november de expositie. De expositie duurt in ieder geval tot 2015. Waarschijnlijk in de loop van januari komt een volgende expositie. Silvia Hefting is als talentmakelaar betrokken bij de schilder en Evert Bosscher heeft de tentoonstelling georganiseerd.

Oorlog
Mijn werk is gebaseerd op mijn ervaringen in de oorlog….. machteloosheid…. boosheid…. verdriet…. verlies en wanhoop!

khaled (16)

Schilderijen
Wat ik graag wil laten zien zijn schilderijen die ik recentelijk heb gemaakt. Ik wil graag emoties etaleren. Het overbrengen van gevoelens waar ik en anderen mee te maken hebben tijdens een oorlog. Zoals wanhoop, verdriet, machteloosheid, boosheid en verlies. Verlies van mensen, van hoop en van vaderland.

Inspiratie
Waarom ik deze schilderijen juist graag wil laten zien is omdat ik mij in mezelf ben kwijtgeraakt. Door de zoektocht terug naar de kern van mijzelf, schilder ik beelden die ik tegen kom in mijn hoofd. Slachtoffers zijn niet alleen diegenen die in de oorlog sneuvelen maar ook de mensen die het overleefd hebben. Zoals vele andere kinderen draag ik ook de oorlog mee in mijn hart. Door te schilderen wil ik graag dat mensen er even bij stil staan van wat er nu nog elke dag ergens op aarde aan de gang is. Waar hier de oorlog eindigt, begint er weer een oorlog aan de andere kant.
Dit is mijn algemene inspiratiebron van mijn werken. Wat mensen individueel in mijn schilderijen zien of wat ze voelen bij het kijken naar mijn schilderijen moeten mensen zelf invullen. Ik zou het mooi vinden om andere mensen te laten nadenken of te troosten.

Emoties
Ik verwerk er veel emoties mee zoals boosheid en verdriet. Door te schilderen raak ik in een soort van flow. Ik vind t heel prettig om mezelf hierin te verliezen.

Het verhaal naar buiten brengen.
Deze tentoonstelling maakt voor mij mogelijk dat ik mijn eerste stap zet naar het bereiken van mensen en mijn verhaal aan hun bekend maak. Niet alleen mijn verhaal, want mijn schilderijen spreken het verhaal van duizenden kinderen over de hele wereld.