Abha Art

Bio

Khaled Abha 34 jaar, geboren op 4 november 1981 in Herat  Afghanistan.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Herat_(stad)

Als zestienjarige is hij naar Nederland gekomen en woont sindsdien in Groningen. Hij is gek op muziek en schilderen en heeft de bassis van schilderen geleerd bij Ustad Sarwari en kaligrafie bij Ustad Wali Wadjdi.

bio_imageHierna heeft hij zich enkele jaren verdiept in het werk van grote kunstenaars. Door eenvoudig héél veel te oefenen heeft hij zich weten te ontwikkelen in een geheel eigen stijl. Door “armoede en gebrek aan doek en verf” verteld Khaled Abha, dat hij vaak op de grond ging zitten oefenen in het zand.

Van kleins af aan is hij gek op schilderen en deed dit, toen het schilderen van levende wezens, het maken en/of luisteren van muziek door het destijds regerende regime in zijn land was verboden.

Ondanks met gevaar voor zijn leven, wanneer hij betrapt zou worden, bleef hij door gaan met schilderen en muziek maken.

Hij heeft oorlog gezien, gevoeld en er midden in gezeten. Hierdoor zijn dat terug komende thema‘s in zijn schilderijen. Als mede de armoede, de wanhoop en verdriet die hiermee gepaard gaat. Zomaar iets na schilderen doet hij niet.

Eind 2014 is hij met zijn werk voor eerst naar buiten gekomen. “Ik ga de doeken een andere betekenis geven!“ zo zegt hij. Ook zegt hij “Mensen maken problemen met elkaar, soms alleen vanwege hun kleur, terwijl in mijn beleving de kleuren op mijn werk  juist een harmonisch en kloppend geheel krijgen”.